Inimene suudab kümme korda rohkem kui ta arvab

See inimese eluke on ikka huvitav selles suhtes, et me kogu aeg kipume “kullapõldu” otsima kusagilt kaugest ja eksootilisest paigast ning alahindama seda, mis igapäevaselt “meie nina ees” asub.

Ilmselt on ka ikkagi väga tarkasid inimesi, kes kohe saavad aru, mis on tõeline väärtus ja kes on meie kõige tähtsamad mõjutajad. Minul on võtnud lähedastelt õppimine kohe ikka päris palju aega ning väga määravaid hetki enne kui ma selle õppimise väärtusest tegelikult olen aru saama hakanud.

Ellujäämise/ üleelamise valdkonna inimestel on selline tore mõte: “Iga inimene suudab kaks korda rohkem kui ta alguses arvab ja kümme korda rohkem, kui ta ema arvab”. See on väga vahva ja kasulik mõte ning see on midagi, mis õigel hetkel õiges kontekstis öelduna, on tõeliselt hea pingeleevendaja. Enamasti tunnevad kõik end selles olukorras ühte või teistpidi ära ning see toob naeratuse näole. Aga huvitav on see, et mina sain alles hiljuti aru, et minu ema sõnum on olnud kogu aeg see, et iga inimene suudab kümme korda rohkem kui ta ise arvab. Ja pole midagi imestada, et see on täiesti vastupidi tavamõtlemisele ning ühtlasi ka ellujääjate/ üleelajate julgustussõnadele, sest järgmine tõdemus, mida mu ema mulle on õpetanud, on – ükskõik, mida me mõtleme või tunneme, on meil alati võimalik tunda või mõelda sellest ka teistmoodi.

Nagu ma alustuseks ütlesin, võtavad asjad aega ja ootavad oma õiget hetke. Ma olen ikka väga pikalt ja üsna kindlalt uskunud, et minu suhtumised ja väärtushoiakud on täiesti minu enda omad ning raamatu ja koolitarkuse kaudu omandatud.

Alles nüüd sain ma aru, et see ei olegi nii. Ema on mulle seda kõike õpetanud oma elu läbi ja kõike praktikas ette näidates.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.