Mis oleks kui kingiksime Eestile sünnipäevaks 100 tandemkeeleõppe paari!?

Mul on tükk aega kripeldanud mõte see üleskutse kusagil teatavaks teha. Täna otsustasin, et just see blogi on parim koht!

Mis oleks kui kingiksime Eestile 100 sünnipäevaks 100 tandemkeeleõppe paari?! 🙂

Kohe selgitan.

Alates 26. juunist 2016 on mu elus täiesti uuelaadne kogemus ja see algas nii, et hea sõber ja koostööpartner tegi mulle ettepaneku hakata tööle ka vene keeles. Ma ajasin esialgu sõrad vastu, sest vene keele kohta olen ma alati mõelnud ja öelnud, ei oska seda. Ja see on olnud tõsi. Aga tema arvas ja uskus, et minust saaks asja küll. Võtsin mõtlemisaega ning kogu selle aja ütles mu terve ja mugavustsoonis istuv mõistus, et tegemist on utoopiaga. Aga minu see pool, mis armastab väljakutseid, sosistas kõrva, et tegemist on nii hullu ideega, et see vääriks proovimist. Ja… – mulle väga meeldivad väga hullud ideed…

Nii nagu öeldud, hakkasimegi pärast möödunud jaani pihta. Suvel vestlesime iga päev, tööhooaja alates vastavalt võimalustele, aga keskmiselt ikkagi kaks kuni kolm korda nädalas. Vestleme läbi skaibi, pool tundi eesti ja pool tundi vene keeles. Räägime kõigest – alates keelest, kommetest, tööst kuni vandesõnade ja teistpoolsuseni välja. Mõlemal areneb nii keel kui teise kultuuri tunnetus. Vähe sellest, me oleme saanud ka sõpradeks!

Kuid see pole veel kõik! Sest selles loos on ka omajagu müstikat 🙂 Nimelt – samal päeval kui mina mõtlesin enda jaoks selgeks, et võtaksin selle vene keeles koolitamise peale mõtlemise väljakutse vastu, kui leiaksin kellegi, kellega igapäevaselt rääkimist praktiseerida, oli üks teine inimene, kes edastas sisuliselt sama soovi, ainult et eesti keele osas. Ja need inimesed, kellele kumbki meist oma uitmõtte edasi andis, on omakorda omavahel head tuttavad ja kolleegid. Ja nii me siis kokku saimegi.

Aga ka see pole veel kõik! Sest kui ma jaanuari lõpus oma keeleõppepartneril ja sõbral sünnipäeval käisin, oli seal nii palju inimesi, kes imetlesid meie lugu ning mõned neist andsid tagasihoidlikult mulle ka oma soovist märku. Et tahaks leida kedagi, kellega rääkida eesti keelt ja omakorda vene keele oskust vastu pakkuda… Ning ei läinudki palju aega, kui üks eesti inimene, kellele ma oma lugu rääkisin, ütles, et tema tahab ka! Viisime kaks tahtjat omavahel kokku, ning mis selgus – nad elavad ühes majas… –  Tallinnas!!!

Ja nii küpseski mul veendumus, et tegelikult võiks seda tegu ja lugu jagada ning aitata keeleõppe huvilistel inimestel teineteist leida. Kui sa loed seda lugu ja tunned, et ka sina tahad tandemkeeleõppes kellelgi aidata eesti keelt õppida ja omakorda oled ise huvitatud vene keele õppest, siis kirjuta mulle. Me aitame sul leida õpingukaaslase! 🙂

 

2 thoughts on “Mis oleks kui kingiksime Eestile sünnipäevaks 100 tandemkeeleõppe paari!?

    1. Riina Post author

      Aitäh kaasa elamast ja toetamast, Aigi!
      Lugu on selline, et platvormi asemel pakume täiesti personaalset lähenemist ja loodame, et sõna lihtsalt levib inimeselt inimesele 🙂 Me isegi ei mõtle, et meie peame olema kogu asja keskmes. Tahaks, et kõik keda see asi kõnetab, annaksid võimaluse ja vajaduse korral oma panuse ning ühendaksid inimesi 🙂 Kas sa tead kedagi, kes tahaks õppida vene keelt? Meie teame praegu, et üks umbes 20 aastane noormees otsib endale eestikeelset keelepartnerit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.