Kõik õppima!

Jaanuarist märtsini õppis grupp täiskasvanuid Viljandimaal Valmas Õppimisoskuste koolitusel. Koolituse viis läbi Koolituskeskus Tungal projekti “Õppimine on eluviis” raames. Projekti elluviimist toetab Euroopa Liit.

Seekordne Õppimisoskuste koolitus, mis toimus Viljandimaal Valmas, oli täpselt samamoodi omanäoline ja eriline nagu kõik varasemadki. Imelik öelda, et aga kõige tavalisem oli see, et õppijad jälle üllatasid. Aga üllatus oli sedapuhku ikka päris eriline. Nimelt kirjutasid nad seekord ise koolituse kohta ka väikese uudisnupu.

14. jaanuaril kogunes Valma külamajja grupp erinevas eas, enamasti veidi kõhklevat inimest, et õppida õppima.

Kohe esimesel päeval alustasime kõige tähtsamast: aju tööst. Päeva lõpuks oli selge, et oleme kõik, vanusest sõltumata, võimelised õppima.

Edaspidi saime teada, missugused on meie enda käitumismustrid, missugused elu eesmärgid. Mis meid elus takistab ning mis innustab. Uusi teadmisi ja tegevusi tuli iga korraga veel ja veel. Mida aeg edasi, seda põnevamaks läks õppimine ning seda vabamalt tundis end kogu seltskond. Äärmiselt sõbralikus ja turvalises õhkkonnas samm-sammult edasi arenedes, muutus igaüks meist märkamatult täiesti uueks inimeseks.

Koolituse viimasel päeval, 3. märtsil, tutvusime Viljandi Kutseõppekeskusega Vana-Võidus. Vaatamata sellele, et elame samas maakonnas, ei olnud sealsetest praegu pakutavatest erialadest väga aimu. Selgus, et koolis õpetatakse erinevaid põnevaid, vajalikke erialasid nagu autotööd, metalli- ja puiduerialad, elektritööd, mööbli restaureerimine ning veel palju muud. Isegi „inimene tänavalt“ võib seal asjatundliku nõu ja abiga päris oma isiklikku mööblit restaureerida. Meie veetsime toreda päeva kokaeriala ruumides. Kööki meid veel ei lastud, aga ka õige lauakatmise õppimiseks kulus pea terve päev. Väga suur tänu kõigile grupikaaslastele ja õpetaja Riina Kütile suurepärase õppimiselamuse eest!

Käimas on hoogne töö oma õpiplaanidega ja “tuleviku soojendamine”. Foto: R.Kütt

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.