Juhi koogitaigna kauss

Hoolimata kõigest on praegu ikkagi suvi koos enamiku oma hüvedega. Tõsi, ujuma minema ei kipu, aga meie valla ainus kodulehm Mooni on piimal ja kui see piim hapuks läheb, on see suurepärane pannkoogitaigna komponent. Koogid saavad veel paremad, kui õnnestub hankida kodukanade mune.

Ma ei mäleta täpselt, mis hetkel mulle pähe turgatas see metafoor, et inimeste juhtimine on teatavas osas nagu pannkoogitaigna segamine. Nüüdseks olen kasutanud seda võrdlust ma-isegi-ei-tea-kui-paljudel koolitustel ning see kõnetab inimesi alati. Tekitab elevust ja paneb mõtlema.

Kõik kes on kunagigi seganud pannkoogitainast teavad, et see jääb servade külge kinni. Ja jääb seda enam, mida vähem sa sellele tähelepanu pöörad. Polegi tähtis tegelikult, mis füüsikalised jõud seda tingivad. Ehkki ka see on huvitav.

Inimeste juhtimisega on samamoodi. Kõik, kellega pole piisavalt kontaktis, ajavad rohkem oma asja kui ühist asja ja ühel hetkel vajuvad ära või lähevad lausa minema. Ehk siis – “jäävad servade külge kinni”.

Muidugi on paljude inimestega võrdsel määral suhtlemine raske ja seda enam pingutust nõudvam, mida vähem tajume nendega olevat ühisosa. Aga see on lihtsalt üks juhtimise paratamatusi, et tähelepanu ja aega tuleb oma inimeste vahel jagada võimalikult võrdselt. Kui kausiservade eest hoolt ei kanna ning tsentrifugaaljõu tõttu sinna kogunevat kraami keskmesse tagasi ei suuna, saab kooke lihtsalt vähem. Mida kauem segad ja mida vähem servade eest hoolt kannad, seda vähem tuleb ka kooke. Kui juhina toimetad enamiku ajast mugavustsoonis ja eelistad asju arutada peamiselt oma lähimate mõttekaaslastega, jätad lisaks kõigis inimestes ja koostöös leiduvale potentsiaalile kasutamata ka iseenda arenguvõimalused, mis tekivad läbi selle, et suhtled enda jaoks pisut keerulisemate inimestega.

Inspireerivaid mõtteid tekitavast pannkoogitaignast kookide valmistamine

Vahusta 2 muna kergelt paari supilusikatäie suhkruga ja lisa noaotsatäis peensoola.
Tunde järgi vala juurde hapupiima või mõnda teisendit, sega.

Lisa 1 osa grahamjahu ja 2 osa tavalist nisupüüli, sega väheste liigutustega segamini. Prae rafineerimata kookosõli abil malmpannil. Serveeri kohupiima ja maasika toormoosiga.

Naudi 🙂

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.