Kust niisugune nimi ja millest niisugused värvid?

Juba mõnda aega ilutseb Tungla kodulehel uus kujundus. Jah, see ongi Koolituskeskuse Tungal logo!

Kust niisugune nimi ja millest niisugused värvid?

Ühel heal päeval, kui OÜ Tulõtungal, mille kaubamärgiks on Koolituskeskus Tungal oli niikaugel, et hakkas sündima, tuli talle nimi valida. Sest erinevalt inimlastest, tuleb ettevõtte nimi valida enne selle sündimist. Valikus oli mitmeid variante. Küll nii ja naasuguseid. Kindlasti kõik eestikeelsed, aga erinevatest seostest tulenevad. Siis ühel hetkel turgatas pähe, et kui ma siin Setomaal koos oma kohe-kohe sündva ettevõttega juba olen, võiks ka nimi olla setokeelne. Mõeldud tehtud. Hakkasin inspiratsiooni saamiseks kohalikku kirjandust lugema. Küll seal oli huvitavaid sõnu: baabapraasnik, vesikrõngli, eläjapiit ja nii edasi. Põnevad olid need küll, aga koolitusettevõtte nimeks otseselt ükski ei passinud. Kuni siis äkki jõudsin Tulõtunglani. Noh, tore! Sobib! Natuke võib põhjaeestlastele keele peale käia, aga küll nad hakkama saavad!

Nimi valitud, oli vaja välja mõelda ka kujundus. Ja selleks oli kõigepealt vaja leida kujundaja. Õnneks ei pidanud teda üldse nii kaua otsima, kui nime. FB võrk aitas kiirelt ja tõhusalt. LOOM Creative Studio disainer Helen Kristi tegi suurepärast tööd väga kiirelt, loovalt, paindlkult ja mõistvalt.

Nii sündiski Kooltuskeskus Tungal logo, mille värvilahenduse inspratsiooniks oli seto pitsis kasutatav värvikombinatsioon: roheline-punane-roosa.

Seto pitsiga pross. Ostetud Meistrite Majast Räpinas, Võhandu tn 10.

 

loigatud-pross

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.